Duurzaam installeren

Direct contact

Gericht op de toekomst 

Duurzaam installeren

Wij adviseren u graag bij de installatie van uw privé-sanitair. Als basis starten wij met een gas combi CV-ketel voor het verwarmen van tap- en douchewater en worden hierop drie radiatoren aangesloten. De meeste campingvelden beschikken nog niet over gasringleidingen en het aangelegen hiervan zijn eveneens ingrijpende kosten. In veel gevallen kan dit op een duurzame manier opgelost worden, waarbij de kosten op de lange termijn 100% terug te verdienen zijn. 

Samen met Eco Geo Green Solutions B.V. kunnen wij u een compleet duurzaam alternatief bieden dat geheel zelfvoorzienend is. Middels een Hydrobag, een warmtebatterij en de toepassing van heatpipes zijn de SFI-Units geheel CO² neutraal en duurzaam uitgevoerd. De installatie van deze oplossing kan door een plaatselijke installateur gemonteerd en onderhouden worden.  


Hydrobag 

Het Hydrobag systeem is een flexibele buffertank die functioneert als een warmtebatterij. Deze unieke innovatie maakt de SFI-Unit gasvrij en CO² neutraal. Met deze flexibele wateropslag op maat sla je één tot tien m³ warm water op bij de unit. De Hydrobag wordt op maat en naar behoefte geproduceerd. De Hydrobag plaatst men bijvoorbeeld onder de technische ruimte of voor de unit als een bordes, hetis immers flexibel. 

Heatpipes

Heatpipes brengen warmte in de Hydrobag door middel van zon- en daglicht. Het heatpipes systeem is gevuld met water, dat 30% meer rendement geeft dan heatpipes gevuld met glycol. Door een frost-protection programma kan het systeem onbezorgd doordraaien tot -10 graden Celsius. 

Besturingssysteem 

Het besturingssysteem van de Hydrobag reguleert de warmtelading van de zak en de afgifte richting het verwarmingssysteem. Door middel van sensoren kan het altijd de juiste pompen laten draaien en zorgt het voor de juiste temperatuur. Het Hydrobag systeem is een gesloten systeem met warmtewisselaars, waardoor er ook geen kans op legionella ontstaat. Dit maakt dit type systeem uitermate geschikt voor campings. Het systeem is altijd te monitoren via een app zodat u altijd op de hoogte bent van alle temperaturen. 

Power-to-heat en zonnepanelen

De Hydrobag kan ook verwarmd worden met behulp van zonnepanelen (PV- panelen). Wanneer de opbrengst hiervan hoger ligt dan het verbruik, kan de overtollige elektriciteit door middel van het Power-to-Heat element (een elektrische warmte-element) direct omgezet worden in warmte om de Hydrobag te voeden. Hierdoor kan niet gebruikte energie van overdag, ’s avonds bijvoorbeeld worden gebruikt als warm douchewater uit de Hydrobag. Tevens dekken de zonnepanelen een deel van het elektriciteitsverbruik van de SFI-Unit.

Financiering

Op een duurzame installatie is een ISDE-subsidie te verkrijgen. Naast de subsidie kan het resterende investeringsbedrag voor een Hydrobag-installatie, gefinancierd worden met een Energie Bespaarlening, de rente is fiscaal aftrekbaar. Wij helpen u graag verder bij het aanvragen van deze subsidie en of lening.

Voordelen 

Wanneer u kiest voor een duurzame installatie dan brengt dat meerdere voordelen met zich mee, waaronder: 

✓ Hydrobag kan van maart t/m oktober standalone draaien

✓ Levensduur Hydrobag 40 jaar (10 jaar garantie)

✓ Geen onnodige grondwerkzaamheden op uw kampeerterrein 

✓ Geen CO2-emissie

✓ Maakt uw privé sanitair gasvrij

✓ Maximaal comfort

✓ Energie besparen is geld besparen